کتاب «باید با هم حرف بزنیم» (We Need to Talk) نوشتهی سِلِست هِدلی، نویسنده و روزنامهنگار است. کتاب حاضر جزو کتابهای برگزیدهی NPR (رادیوی عمومی ملی) در سال 2017 و برندهی جایزهی نقرهایِ Nautilus 2017 در بخش روابط و ارتباطات، در سال 2017 است. کتاب «باید با هم حرف بزنیم» را نشر مون با ترجمهی علی موسوی ده شیخ منتشر کرده است.
هدلی در این کتاب به تاثیر کسب مهارت در برقراری مکالمهی درست در موقعیتهای گوناگون میپردازد و تکنیکهایی را در اختیارتان قرار میدهد تا به کمک آنها ارتباط خود را با دیگران بهبود ببخشید. او عنوان میکند با گسترش تکنولوژی و تغییر شیوهی ارتباطات، بشر فراموش کرده است که داشتن مهارت برقراری ارتباط، چه تاثیر شگرفی بر روابط ما دارد و عدم بهکارگیری آن در روابط ما اختلال ایجاد میکند. هدلی در راه آموزش این مهارتها، از تجربیات شخصی خود در برنامههای رادیویی و مصاحبههایش نیز بهره گرفته است.
صحبتهای جسیکا لاهی، نویسندهی کتاب پرفروش نیویورک تایمز به نام «هدیه شکست»:
هدلی یک قصهگوی با استعداد و صادق است و توصیههای او به من کمک کرد تا همسر، دوست و مادر بهتری شوم.
یکی از خوانندگان کتاب به اسمِ جاشوا، نظرش را در سایت «آمازون» نوشته است:
سلست هدلی توضیح داده که کار او به عنوان مجری رادیو مانند حضور در آزمایشگاهی است که میتواند در آن مهارتهای گوش دادن را تمرین کند. او همچنین نکات کاربردی زیادی ارائه میدهد. من آن نکات را در محل کار و خانواده تمرین کردم و به دو نکتهی قابل توجه پی بردم. اول اینکه وقتی مردم متوجه شوند واقعا به آنها گوش میدهید، بحث نمیکنید و سعی ندارید نظری را تغییر دهید، آنها راحتتر صحبت میکنند. مخصوصاً اگر احساس کنند مورد احترام هستند. و دوم اینکه من یاد گرفتم خوب گوش دادن سخت است. واقعا سخت است!
پیکی –از خوانندگان کتاب- توصیه میکند حتی اگر به این کتاب احساس نیاز نمیکنید، باز هم آن را بخوانید. در ادامه نظر او را میخوانیم:
به عنوان یک استاد و روانشناس ، با افراد مختلف از هر قشری صحبت میکنم. من فکر میکردم به دلیل تمام تمریناتی که داشتم، مکالمهگر خوبی هستم ... یعنی تا زمانی که این کتاب را نخوانده بودم. سلست هدلی با استفاده از تحقیقات علوم اجتماعی برای اثبات ادعاهای خود، عمیقاً به بررسی مشکل مکالمات ما و نحوهی رفع آن میپردازد. وقتی کتاب را میخواندم دائم سرم را تکان میدادم و با خودم میگفتم: «اینجا هم اشتباه میکردم.» این کتاب را همه باید بخوانند. مخصوصاً اگر فکر میکنید همه چیز را در مورد مکالمه میدانید.
یکی از کاربران سایت «گودریدز» نظرش راجع به کتاب «باید با هم حرف بزنیم» را در این سایت نوشته است:
این کتاب به شما نشان میدهد که حتی اگر خود را خودشیفته نمیپندارید، باز هم چیزی در ذهن شما وجود دارد که هرازچندگاهی به ویژه در "مکالمات" ظاهر میشود؛ و ما را مستعد میکند که مدام ادعا کنیم حق با ماست و بقیه در اشتباه هستند؛ بدون اینکه به آنها فرصتی بدهیم. این کتاب نهتنها اشتباهات ما در مکالمات را به ما آموزش میدهد، بلکه اهمیت این نکته را یادآور میشود که باید به خودمان نیز گوش دهیم و بدانیم چه موقع مکالمه داشته باشیم و چه زمانی نه. همچنین مطالبی در مورد اینکه چگونه میتوانیم مکالمه دیگران را به شیوهای مودبانه رد کنیم دارد. از دیگر نکات جالب، اهمیت گوش دادن فعال به دیگران بود، بهجای اینکه فقط منتظر باشیم تا به محض اتمام جملهی طرف مقابل، پاسخ او را بدهیم.
در بخشی از کتاب به مثالی از «عدم شفافیت ارتباط» در ارائهی محصولات و خدمات، و ضرری که در این راه متوجه فروشندگان میشود، اشاره شده است:
اکثر افراد ترجیح میدهند با کسی که دوستش دارند و مورد اعتمادشان است معامله کنند تا با فردی که علاقهای به او ندارند. این موضوع ممکن است کاملا بدیهی به نظر برسد، اما به این نکته توجه کنید که مشتری، یک فرد دوستداشتنی را به فردی که کمتر دوستداشتنی است ترجیح میدهد؛ حتی اگر کالای آن فرد دوستداشتنی دارای کیفیت پایینتر و قیمت بالاتر باشد. همان قصه از نگاهی دیگر به این شکل است که در ایالات متحده مصرفکنندگان سالانه معادل 14 میلیارد دلار لوازم الکترونیکی را به فروشندگان پس میدهند، اما در هشتادوپنج درصدِ موارد، کالای فروخته شده هیچ ایرادی ندارد. مشکل فقط این است که مصرفکننده پس از باز کردن جعبه نمیداند چگونه از آن وسیله استفاده کند. گاهی مقصر اصلی ضعف در حوزهی اسناد و اوراق است (مثلا ممکن است دفترچه راهنمای خریدار غیرقابلفهم باشد)؛ در بعضی موارد آموزش ناکافی مشتری مشکلساز میشود. آموزش مشتری اصطلاحیست که به گفتوگوهای معمولی بین فروشندگان و مشتریان دربارهی محصول مورد نظر اطلاق میشود.
این یعنی سالانه حدود 12 میلیارد دلار ضرر، آن هم فقط به این دلیل که دستورالعملها، واضح به مشتری منتقل نشدهاند و در واقعیت این تازه مرحلهی اول ضرر است؛ زیرا بسیاری از مشتریان پس از اینکه مجبور شوند کالایی را به دلیل عدم درک شیوهی استفاده پس بدهند، دیگر از آن شرکت خرید نخواهند کرد. با برقراری ارتباط خوب و شفاف میشد از میلیاردهامیلیارد دلار ضرر پیشگیری کرد.
سلست هدلی (Celeste Headlee) در سال 1969 به دنیا آمد. او از سال 1999 خبرنگار بود و در رادیوی عمومی، به عنوان گزارشگر، تهیهکننده و مجری فعالیت داشت. سخنرانی سلست دربارهی (چگونگی برقراری گفتوگوهای بهتر) که در سال 2015 در همایش تدکس انجام و در وبسایت تد منتشر شد، میلیونها بار دیده شده است.
اولین کتاب او با نام «ذهنیت شنیده شده»، در جهت کمک به کسانی نوشته شده است که رویای راهاندازی پادکست یا برنامهی رادیویی را دارند. نام دو کتاب دیگر او «کمتر کارکن»، «ده راه برای داشتن مکالمه بهتر» است.
لحظهای دراینباره تأمل کنید که ضعف ارتباطی چند بار فرصتهای شما را سوزانده و باعث چه تغییراتی در سرنوشت شما شده است. آیا اگر از عهده آن مصاحبه کاری بهخوبی برمیآمدید، میتوانستید به شغل رؤیاییتان برسید؟ آیا اگر در بعضی مسائل روراستتر میبودید، امکان داشت آن رابطه عاطفی را حفظ کنید؟ درباره آن گفتگوی سیاسی سر میز شام در روز شکرگزاری که از کنترل خارج شد چه فکر میکنید؟ آیا میشد از اصولتان طور دیگری دفاع میکردید تا عموزادهتان با قهر میز را ترک نکند (و از آن زمان حتی به پیامکهای شما پاسخ ندهد؟)
هر چقدر هم باور داشته باشید سرتان در لاک خودتان است، باز هم اعمالتان به شکلی واقعی و ملموس بر اطرافیانتان اثر خواهد گذاشت. همچون بال زدن پروانه که طبق نظریه معروف ادوارد لورنز (اثر پروانهای) میتواند نهایتاً به طوفان منجر شود، آنچه از شما سر میزند پیامدهایی را برای جهان اطرافتان به همراه خواهد داشت. باید بیاموزیم چگونه با یکدیگر حرف بزنیم و مهمتر از آن چگونه به یکدیگر گوش دهیم. باید حرف زدن با مخالفانمان را بیاموزیم. چراکه (برخلاف دنیای مجازی) در زندگی واقعی نمیتوان از دوست بودن با همگان دست کشید.
این کتاب برای من شخصیترین حالت ممکن را دارد. از من پرسیدند چه چیزی آزارم میدهد و چگونه آن وضعیت را تغییر میدهم. آنچه آزارم میدهد این است که ما نه با هم بلکه به هم حرف میزنیم و معمولاً خبری از گوش دادن نیست. امید دارم با این کتاب نقش کوچکی در تغییر این وضعیت ایفا کنم.
در اینجا برخی از نکات جالب در مورد این کتاب آورده شده است:
اگر علاقه دارید مهارتهای ارتباطی خود را بهبود بخشیده و دنیایی بهتر بسازید، باید با هم حرف بزنیم یک گزینه عالی برای خواندن است.
بر اساس سخنرانی TED با بیش از 10 میلیون بازدید
انتخاب بهعنوان یکی از بهترین کتابهای NPR در سال 2017
باید با هم حرف بزنیم نوشته سلست هدلی با استقبال بسیار خوبی از سوی رسانه ها و افراد مواجه شده است. در زیر نقدهایی کلی از رسانه ها و نظرات افراد مشهور درباره این کتاب آورده شده است:
اگر اولین باری است که از بوک لند خرید میکنید میتوانید کتاب باید با هم حرف بزنیم را با 25 درصد تخفیف تهیه کنید. برای آشنایی با شیوه خرید آنلاین کتاب میتوانید راهنمای خرید را مطالعه کنید.
برای مشاهده موارد مرتبط میتوانید به دستهبندی خرید کتاب روانشناسی مراجعه کنید.