کتاب «سرمایهگذاری در سهام به زبان آدمیزاد» نوشتهی پاول ملاژنوویچ را شهابالدین ادیب مهر به فارسی برگردانده و انتشارات هیرمند آن را منتشر کرده است. پاول ملاژنوویچ در کتاب «سرمایهگذاری در سهام به زبان آدمیزاد» به فرصتها و امکانها در بازار سرمایه میپردازد. این کتاب برای کسانی که به کسب اطلاعاتی دربارهی واقعیات بازار سرمایهگذاری در سهام علاقه دارند، مناسب است.
کتاب «سرمایهگذاری در سهام به زبان آدمیزاد» نوشتهی پاول ملاژنوویچ را شهابالدین ادیب مهر به فارسی برگردانده و انتشارات هیرمند آن را منتشر کرده است. پاول ملاژنوویچ در کتاب «سرمایهگذاری در سهام به زبان آدمیزاد» به فرصتها و امکانها در بازار سرمایه میپردازد. این کتاب برای کسانی که به کسب اطلاعاتی دربارهی واقعیات بازار سرمایهگذاری در سهام علاقه دارند، مناسب است.
پاول ملاژنوویچ یکی از کارشناسان برجسته در زمینهی برنامهریزی مالی است. او صاحب موسسهی خدمات مشاوره مالی و شبکه برنامهریزی رفاه است که در ابتدای دهه 1980 راهاندازی شد. او در موسسهاش به شرکتها و کسانی که در پی برنامهریزی مالی هستند، یاری میرساند. ملاژنوویچ یک سخنران ماهر و مدرس نامدار در زمینهی سرمایهگذاری مالی است که سمینارهای پربیننده زیادی را برگزار کرده است و در معتبرترین شبکههای تلویزیونی از او دعوت شده تا نظرات کارشناسی خودش را مطرح کند. او همواره شخصیتی مورد توجه رسانهها بوده، زیرا همیشه ایدههای جالبی در مقابل دوربینها ارائه داده است. ملاژنوویچ کتابهایی را نیز نوشته که آنها هم با استقبال فراوانی روبهرو شده، و این کتاب (سرمایهگذاری در سهام) در میان 10 کتاب برتر از بین 300 کتابی که بررسی شده بوده، قرار میگیرد. او که با نظرات کارشناسیاش شناخته میشود، بارها با پیشبینی برخی رخدادها در جهان اقتصاد و نوسانات در بازار طلا و دلار همه را غافلگیر کرده است. این کتاب که از آثار مشهور اوست، 5 بخش اصلی دارد و شامل فصلهای متنوعی همچون؛ تعریف رویکردهای رایج سرمایهگذاری در سهام، آشنایی با ریسک و نوسان قیمت، سرمایهگذاری در سهام از طریق صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، جمعآوری اطلاعات، انتخاب کارگزار، سرمایهگذاری بلندمدت، فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع و بخشهای نوظهور، تأثیر سیاست و سیاستمداران بر اقتصاد، فساد و تقلب در شرکتها و... است. ملاژنوویچ در این کتاب، نکتههای مهمی را با کسانی که میخواهند وارد کار سرمایهگذاری بشوند، در میان میگذارد. او کامیابی افراد در سرمایهگذاری را ناشی از زمانی میداند که برای مطالعه، و قبل از آغاز هر کاری میگذارند. به نظر او، برای موفقیت در بازار سرمایهگذاری، اگر فرد دارای مطالعه نباشد، و خود را به لحاظ فکری ورزیده نکرده باشد، امکان موفقیت کمتری خواهد داشت. زیرا مطالعه موجب میشود که سرمایهگذار بتواند هم از وضعیت خودش ارزیابی دقیقی داشته باشد، هم اینکه بتواند هدفهای خود را به طور دقیق معیّن کند. او در این کتاب فنونی را آموزش میدهد که در جهت موفقیت سرمایهگذاران بسیار راهگشاست. اینکه چه سهامی خریداری شود و چه سهامی خریداری نشود، مهمترین دغدغه سرمایهگذار است و اینکه سرمایهگذار در هنگام خرید به چه چیزهایی باید توجه کند و به چه چیزهایی نباید توجه کند، رمز موفقیت اوست؛ و اینها را نویسنده به صورت ساده بیان کرده است. به نظر ملاژنوویچ، تعیین هدف در مسیر سرمایهگذاری بسیار اهمیت دارد، بنابراین اگر سرمایهگذار با نگاه به هدفی که دارد و با استراتژی صحیح پیش برود، امکان کامیابی خودش را بالا میبَرَد. او روشهایی را در اختیار خوانندگان میگذارد تا نسبت به بازار سهام آگاهی بیشتری پیدا کنند و اصول اولیه کار و چگونگی پیشرفت در کار را بیاموزند و سرانجام بتوانند با گام محکم پیش بروند.
جملاتی از کتاب که شاید انگیزه خواندن باشند
در بخشی از کتاب میخوانیم: «یک بار از هنری یانگمن، کمدین باسابقه پرسیده شد؛ همسر شما چقدر زیبا است؟ او پاسخ داد؛ در مقایسه با چه کسی؟ همین استدلال را دربارهی سهام نیز میتوان مطرح کرد. هنگامی که از شما پرسیده میشود، سهام شما چطور است، شما میتوانید به شکل مناسبی پاسخ دهید؛ سهام من عملکرد بسیار خوبی دارد؛ بهویژه زمانی که آن را با معیار پذیرفته شدهای چون شاخص سهام مانند شاخص 500 S&P مقایسه میکنم.»
چنانکه میدانیم، در اقتصاد، سرمایهگذاری اهمیت بالایی دارد. سرمایهگذاری به طور کلی یعنی اینکه کالایی را میخریم اما نه الان، بلکه در آینده با آن نیاز خودمان را رفع میکنیم و طبیعتاً به سراغ کالایی میرویم که سودی داشته باشد. در زمینه سرمایهگذاری در بازار سهام، افرادی که ثروتی دارند، به خرید سهام میپردازند و بنا بر اطلاعات و شواهد و البته هوش خود، دست روی سهامهایی میگذارند که در آینده ارزش بالاتری مییابند. اما چنین خریدهایی همراه با ریسک هم هست، زیرا امکان دارد که برخلاف تصورِ خریدار، اتفاقاتی رخ دهد. بنابراین ملاژنوویچ توصیه میکند که قبل از خرید باید ارزیابی دقیقی از وضعیت شرکتی که خواهان خرید سهام آن هستیم، داشته باشیم. او راههایی را پیش روی خوانندگان میگذارد که بر اساس آنها میزان موفقیت و عدمموفقیت یک شرکت یا بنگاه را مشخص میکند، و سرمایهگذار قبل از خرید میتواند تا اندازه زیادی عملکرد آن شرکت یا بنگاه را بسنجد. به این ترتیب، گزارشهایی که از مجامع سالیانه شرکتها منتشر میشود، برای بررسی کارنامهی آنها بسیار قابل توجه است، زیرا نظم مالی آنها را نشان میدهد و میتوان با دقت در آن، اُفت و خیزهایی که در آینده ممکن است داشته باشند را حدس زد. موقعیتسنجی هم از نکاتی است که نویسنده کتاب، بر آن تأکید دارد. به این معنا که خرید و فروش سهام باید در زمان و موقعیت درستی انجام گیرد و اگر سرمایهگذاری بدون موقعیتسنجی انجام شود، میتواند خساراتی را در پی داشته باشد. اما سرمایهگذار چگونه و بر مبنای چه اصولی باید عمل کند که هم از سرمایه خود حفاظت کند و هم بر میزان آن بیفزاید، این اصول و قواعد را نویسنده بهدقت توضیح داده است. دیگر اینکه به باور ملاژنوویچ، تحولات اقتصادی و غیراقتصادی، مانند آنچه در جهان سیاست رخ میدهد نیز در تعیین شاخصها موثر است و در هنگام سرمایهگذاری باید در نظر گرفته شوند. این کتاب قواعد کلی سرمایهگذاری در سهام را تشریح میکند.