کتاب «داستان کوتاه در ایران 3: داستانهای پسامدرن» نوشتهی حسین پاینده است و نشر نیلوفر آن را منتشر کرده است. حسین پاینده در کتاب «داستان کوتاه در ایران 3: داستانهای پسامدرن» به تبیین و معرفی داستاننویسی پسامدرن که متاخرترین جریان در داستان کوتاه ایران است، پرداخته است. این کتاب برای کسانی که به داستان کوتاه و نقد داستان علاقه دارند، مناسب است.
جلد سومِ کتاب «داستان کوتاه در ایران 3» به طور مشخص داستاننویسی پسامدرن ایران را واکاوی و بررسی میکند و تمامی مباحث نیز متکی بر حوزه نقد ادبی است. این کتاب شامل ده فصل است و نویسنده با تکیه بر اندیشه و نظریهی پست مدرن و با آوردن نمونههایی که در نظر داشته به تحلیل داستاننویسی ایران در دوران جدید پرداخته است. برای نمونه، بیست داستان کوتاه را گردآوری کرده و با تمرکز بر محتوا و ساختار آنها به خواننده کمک میکند تا با خصوصیات داستاننویسی پسامدرن ایران از طریق مشاهده و مطالعه ویژگیهای آن آشنایی یابد. او در انتخاب داستانها به سراغ نویسندگان صاحب سبک و توانا رفته و با حلاجی مضامین و عناصر اصلی داستانها وجوه مختلف آثارشان را پیش روی خواننده گذاشته است.
حسین پاینده نویسنده، مترجم و منتقد ادبی در سال ۱۳۴۱ متولد شده است. او مدرک کارشناسی خود در رشتهی ادبیات انگلیسی را از دانشگاه علامه طباطبائی و ارشدش را نیز در همین رشته و در دانشگاه تهران دریافت کرده است. او همچنین مدرک دکترای خود را نیز در رشتهی نظریه و نقد ادبی از دانشگاه ساسکس واقع در انگلستان دریافت کرده است. پاینده در حوزهی نقد ادبی از تأثیرگذارترین شخصیتهای ادبیات معاصر محسوب میشود و آثار مهم و ارزشمندی در این حوزه تالیف و ترجمه کرده است. او در سال 1386 جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران و در سالهای 1393 و 1398 جایزه ادبی جلال آلاحمد را به خود اختصاص داد. همچنین در سال 1398 جایزه کتاب سال دانشگاهی را دریافت کرد و به عنوان پژوهشگر برگزیدهی سال انتخاب شد.