«روایت قتل پادشاه» یکی از خواندنیترین نوشتههای علیرضا قاسمخوان است که در سال 1401، برای نخستینبار منتشر شده است. «روایت قتل پادشاه» از جمله آثار معاصرِ «ادبیات غیرداستانی» ایران است که موضوعی تاریخی را دنبال میکند.
«روایت قتل پادشاه» روایتی است چند جانبه از قتل «ناصرالدینشاه قاجار» که نثری ادبی و غنی از اصطلاحات قدیمی دارد. قتل ناصرالدینشاه قاجار یکی از مهمترین و اعجاببرانگیزترین اتفاقات سیاسی و تاریخی آن دوران کشور ایران است. ایران آن زمان، در حال دستوپنجه نرم کردن با دورهای از تغییر و تحولات اجتماعی بود و ناصرالدین شاه، به عنوان برجستهترین شخص این تحولات شناخته میشود. در واقع، ناصرالدین شاه علارغم 50 سال حکومت مستبدانه خود، با نشان دادن علاقه وافر به هنر و ادبیات و... گامهای بلندی جهت مدرن کردن آگاهی جمعی ایرانیان برداشته بود و قتل او، نقطۀ عطفی در این مسیر به حساب میآیند. اگر از علاقهمندان به تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران در دوران قاجار هستید، روایت این تِرور تأملبرانگیز توسط «میرزا رضا کرمانی» را از دست ندهید.
«علیرضا قاسمخان» متولد سال 1342 و دارای کارشناسی سینما از دانشگاه هنر و کارشناسیارشد پژوهش هنر از دانشگاه آزاد اسلامی است. او فعالیتهای گستردهای در سطح سازمانهای هنری ایران و مدیریت موسسهها و جشنوارههای فیلمهای سینمایی داشته است. از جمله دیگر آثار مهم او میتوان به کتاب «تکیه دولت» اشاره کرد که توسط نشر علمیوفرهنگی به چاپ رسیده است.