این کتاب ابتدا به تعریف مهربانی و تاثیر آن در زندگی افراد میپردازد و در بخش دوم تمرینات عملی کتاب آغاز میشود. هدف این تمرینات این است که خواننده کتاب در پایان انجام آنها در دوره چهارده روزه، احساس پایداری بیشتری در احساسات خود داشته باشد و بتواند ترس و اضطراب درون خود را پذیرفته و کنترل کند.
در بخش سوم و پایانی کتاب قرار است خواننده که تعریف مهربانی با خود را دریافته و این مهارت را با تمرین در وجود خود پرورانده است، بتواند از آموزههای این کتاب در زندگی خود استفاده کرده و آنها را به کار گیرد.
تیم دزموند در کتاب «مهربانی با خود» به آشنایی با تیچ نات هان پدر علم ذهنآگاهی اشاره میکند و مینویسد: «من در حومه بوستون با یک مادر مجرد و الکلی زندگی میکردم. ما همیشه درگیر مسائل مالی بودیم و حتی یک تابستان، وقتی نوجوان بودم، بیخانمان شدیم. زمانی که به کالج رفتم، بسیار عصبی، افسرده و تنها بودم.
در کالج بود که از طریق یک استاد بوداییِ بهنام و پرآوازه ویتنامی، تیچ نات هان ، با خودشفقتی آشنا شدم. بلافاصله متوجه شدم که این دقیقاً همان چیزی است که از زندگی من گم شده است و دیگر وجود ندارد. بعدازاینکه با شوروشوق مشغول تمرینهای خودشفقتی شدم، احساس آرامش، شادکامی و آزادی بیشتری را نسبت به قبل احساس میکردم.
خودشفقتی، زندگی من را کاملاً تغییر داد و متحول کرد. من از فردی که درد و رنج بسیار و خودتخریبی داشت، تبدیل به کسی شدم که امروز با خود در صلح است و در روابطم، هماهنگی و صمیمیت زیادی حس میکنم.»
جملات برگزیده کتاب «مهربانی با خود»: «خودشفقتی و مهربانی خود به رسمیت شناختن این موضوع است که اگر هر اتفاقی در زندگی ما بیفتد، مهم این است که باز هم خود را دوست بداریم.»
«خودشفقتی، ندای مهربان و دلنشینی است که به ما کمک میکند تا زیبایی و معنای زندگی و ارزشهایمان را پیدا کنیم. خودشفقتی سپر جادویی نیست که جلوی بروز اتفاقات بد و تلخ زندگی را بگیرد و از ما محافظت کند یا کاملا ما را از غم و غصه دور نگه دارد. خودشفقتی به ما یاد میدهد که وقتی با مشکلات اجتناب ناپذیر زندگی مواجه شدیم، چطور از خود مراقبت کنیم.»
«هنگامی که زندگی به خوبی پیش میرود، خودشفقتی ما را قادر میسازد بدون احساس گناه از آن لذت ببریم.»
«اگر بتوانیم یک منبع درک عمیق و خودشفقتی را در خود پرورش دهیم، همیشه وقتی به آن نیاز داریم، میتوانیم از آن استفاده کنیم، این منبع، اساس قدرت، تحمل و آرامش ذهنی است و خوشبختانه هر کس که تمایل به تمرین داشته باشد، میتواند از این منبع بهرهمند شود.»
تیم دزموند، درمانگر، نویسنده و مربی بودایی در آلستد، نیوهمپشایر است که به صورت تخصصی در حوزه خودشناسی فعالیت میکند. این نویسنده حوزه خودشناسی شاگرد تیچ نات هان پدر علم ذهنآگاهی است؛ راهبی بودایی که یکی از مهمترین استادان ذن، فعال صلح و بنیانگذار مکتب بودایی «سنت دهکده پلوم» است که بزرگترین معبد بودایی در اروپا به حساب میآید.
برای مشاهده محصولات مرتبط دیگر میتوانید از دسته بندی خرید کناب روانشناسی نیز بازدید فرمایید.