کتاب «متفکران بزرگ» (Great Thinkers) که در سال 2016 منتشر شده است، یکی از دهها کتابی است که میتوانید در مجموعهی «مدرسهی زندگی» بیابید. کتابهای این مجموعه، با همکاری نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمدهاند و به همت نویسنده و فیلسوف سوییسی-بریتانیایی، «آلن دوباتن» گردآوری شدهاند. در ایران، انتشارات کتابسرای نیک یکی از ناشرانی است که به چاپ کتابهای «مدرسهی زندگی» میپردازد.
در این کتاب، شیوهی تفکر اندیشمندان و فلاسفهی بزرگ و نظریههای آنان در حوزههای متفاوت سیاسی، فلسفی، هنر، روانشناسی، ادبیات و ... مطرح شده است. در دنیای مصرفگرای امروز، مطالعه و آشنایی با آثار این نظریهپردازان و چارچوب فکری آنها، به ما کمک میکند اندیشههایی که به حل مشکلات اساسی دوران ما کمک میکند را دریابیم و از آنها استفاده کنیم. متن کتاب بسیار ساده نوشته شده و برای عموم قابل فهم و جذاب است.
استیو –از خوانندگان کتاب- در سایت «آمازون» نوشته است: «این کتاب باید بخشی اساسی از آموزش کودکان باشد. این نشان میدهد که ذهنهای بزرگ قبلاً به این فکر کردهاند که انسان بودن چیست و چگونه میتوان یک زندگی خوب و شاد را به انجام رساند. فلسفه باید توسط والدین و معلمان آموزش داده شود تا راه بهتری که تحت فشارهای زندگی مدرن دستکاری نشده باشد، برای درک آنچه واقعاً مهم است وجود داشته باشد.»
لوکاس در سایت «گودریدز» نظرش را نوشته است: «این کتاب مجموعه مقالاتی از متفکران بزرگ همهی دورانها در زمینههای مختلف اعم از فلسفه، نظریه سیاست، اندیشه شرقی، جامعهشناسی، رواندرمانی، هنر و معماری و ادبیات است. اگرچه وقتی این کتاب را خریداری کردم کمی نگران بودم که این کتاب برای همیشه در کتابخانه بماند (زیرا کمی سنگین و حجیم است) اما خودم شگفتزده شدم که نسبتاً سریع همهی صفحات آن را مرور کردم. فکر می کنم به این دلیل است که کتاب بهخوبی نگارش شده است.»
آلن دوباتن نویسندهی سرشناس، موسسه جهانی مدرسه زندگی را در سال 2016، با هدف بهبود روابط، مشاغل و خودیاری تاسیس کرد. او سعی دارد با کمک ابزارهای مختلف، مفاهیم فلسفی و روانشناسی را به شیوهای کاربردی وارد زندگی کند. در این مجموعه از کتابها سعی شده بهطور خلاصه اما بسیار موثر مسائل مختلف اجتماعی، خانوادگی و شخصی بررسی شود و زبان سادهی نگارش کتابها، خواندن آنها را برای عموم مخاطبان ممکن ساخته است. از سری کتابهای مدرسهی زندگی میتوان به «چگونه رنج بکشیم»، «چگونه کمتر نگران پول باشیم»، «چگونه از تنهایی لذت ببریم» و «در باب اعتمادبهنفس» اشاره کرد.