کتاب «بهترین قصهگو برنده است (Whoever Tells the Best Story Wins)» اثر «آنت سیمونز» است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. خانم زهرا باختری بهترین قصهگو برنده است را به فارسی ترجمه کرده و نشر اطراف آن را در ایران چاپ کرده است.
در دنیای امروز، هنر قصهگویی یکی از مهمترین و مؤثرترین روشها برای ارتباط برقرار کردن با مردم و انتقال ایدهها و پیامها است. این کتاب به شما کمک میکند تا با اصول و فنون قصهگویی آشنا شوید و بتوانید در هر زمینهای از زندگی خود بهترین داستانها را بسازید.
قصهگویی یکی از قدیمیترین هنرهای انسانی است که از طریق آن، افراد تجربهها، احساسات و ایدههای خود را به شکل داستان به اشتراک میگذارند. قصهگویی قادر است ارتباطی عمیق و احساسی را با مخاطبین ایجاد کند و به آنها اجازه دهد درون خود را با دنیای داستان و داستانسرایی همراه کنند.
مهارت قصهگویی به شما کمک میکند تا بتوانید در هر زمینهای از زندگی خود موفق شوید. بدون شک، یک قصه جذاب میتواند شما را از رقبای جدی و تکراری جدا کند و در آسمانِ ذهنِ مخاطبتان، ستارهای پر نور بسازد. بهترین داستانها توانایی ایجاد تاثیر بزرگی را در مغز مخاطبان دارند و از این طریق میتوانند ایدهها و مفاهیم را به بهترین شکل ممکن منتقل کنند. در این کتاب به این موضوع مهم پرداخته میشود.
نظرات زیر از سایت گودریدز و فیدیبو آورده شدهاند. کاربری این کتاب را به تولیدکنندگان محتوا پیشنهاد میکند: «کتاب خیلی خوبی است. واقعا هر چه قصهها دلچسبتر باشد، جذب مشتری هم راحتتر است. این کتاب برای نویسندهها و تولیدکنندگان محتوا عالی است.»
مخاطب دیگری از نشرِ منتشرکننده کتاب میگوید: «من همیشه کتابهای نشر اطراف را دوست داشتم. کتابهایی با موضوعات جالبی را منتشر میکند. مثل بقیهی کتابهایی که از این نشر خواندم، این کتاب را نیز دوست داشتم.»
خواننده دیگر هم کتاب و موضوع آن را عامل مهمی در رشد فروش محصولات میداند و مینویسد: «به نظرم در دورهای که به سر میبریم، پرسنال برند مهمترین عامل برای فروش محصولات و خدمات ماست. قطعا کسیکه بتواند این موارد را رعایت کند، داستان برند خودش را عالی تعریف میکند.»
صبا نیز به ستایش از کتاب نوشته است: «یکی از بهترین کتابهایی بود که تا حالا خواندم. این کتاب با جزئیات و دقت درخورتوجهای توضیح داده است که چطور میشود با قصه، تاثیرگذاری بیشتری به روی آدمها داشت و روابط بهتری با آنها پایهریزی کرد. آخر هر فصل هم یک سری تمرین و راهنمایی دارد که انها هم جالب بودند.»
در بخشی از کتاب درباره تفاوت تفکر عینی و ذهنی میخوانیم: «چون رفتار انسانی بسیار ذهنی است، تفکر عینی و واقعبینانه عملاً ممکن است تواناییتان را برای تحلیل، درک یا پیشبینی رفتار انسانی مختل کند. ممکن است به شما یاد داده باشند که اطلاعات ذهنی بیهودهاند... بسیار خب، ولی نه برای خود فرد.
انسانها این جهان را با چشم و گوش بدنی تجربه میکنند که در یک زمان تنها میتواند در یک مکان باشد. زمانها و مکانهای مشترکِ مربوط به گذشته و حال و آینده دیدگاهی ذهنی به شما میدهند که مشخص میکند یک شخص درباره شما، فکر شما یا سازمان شما چه حسی دارد. قصهگویی کمک میکند افراد از جهات مختلف به موضوع نگاه کنند و درنتیجه بتوانند برداشتی را که از «واقعیات» شما دارند از نو تفسیر کنند یا شکل بدهند.»
در جایی دیگر از کتاب، نویسنده تفکر عینی را لازم و ضروری میداند و مینویسد: «تفکر عینی مهم و ارزشمند است و تفکر شخصی و ذهنی در آن خللی ایجاد نمیکند. اگر یاد بگیرید تفکر ذهنی داشته باشید، توانایی شما در تفکر عینی کم نمیشود. شما همچنان میتوانید مثل هر کس دیگری نسبت هزینه/فایده را محاسبه و تحلیل کنید. با افزودن تفکر ذهنی به گنجینه تواناییهایتان بهتر میتوانید برداشتهای احتمالی مختلفی را که از اطلاعات عینیتان دارید، یکپارچه کنید. اگر این برداشتها را از قبل بدانید میتوانید آنها را پیشبینی کنید، آنها را بفهمید، و قبل از این که تثبیت شوند بر آنها اثر بگذارید. شما از قبل میدانید چه طور از اعداد (زبان تفکر عینی) به نفع خودتان استفاده کنید. چیزی که شاید ندانید این است که بیش از آن چه فکر میکنید، زبان ذهنی را هم بلدید. زبان ذهنی همان قصه است. قصه یعنی این که افراد چه تفسیری از چیزهای خوب یا بد، مهم یا غیرمهم، امن یا خطرناک دارند و چه طور کسی را «خودی» یا «غیرخودی» میدانند. این برداشتهای ذهنی از ارزش تفکر عینی کم نمیکند بلکه طوری آن را غنی میکند که به چشم خودتان ببینید چه طور افراد غیرمنطقی تصمیمات بهوضوح «منطقی» شما را با آغوش باز میپذیرند.»
آنت سیمونز (Annette Simmons)، نویسنده و استاد قصهگویی اهل آمریکا است که در حوزه ارتباطات و توسعه فردی فعالیت میکند. وی در دانشگاه تگزاس در دالاس تحصیلات خود را ادامه داد. خانم سیمونز بهعنوان یک متخصص قصهگویی، هنر قصهگویی را در زمینه تبلیغات و بازاریابی تدریس میکند.
وی کتابهای بسیاری در زمینه قصهگویی و ارتباطات منتشر کرده است و به عنوان یک متخصص برجسته در حوزه قصهگویی شناخته میشود. آثار وی برای افرادی که میخواهند در فضای تجاری و شخصی ارتباطات بهتری برقرار کنند و قصهگویی را در زندگیشان به کار ببرند، بسیار ارزشمند و مفید هستند. برخی از این آثار شامل کتابهای «The story factor»، « A Safe Place for Dangerous Truths» و «Quantum skills for coaches» میباشد. کتابهایی که از آنها نام بردیم تاکنون به فارسی ترجمه نشدهاند. راستی او در لینکدین نیز فعالیت دارد؛ میتوانید صفحه شخصی او را دنبال کنید.