کتاب تئوری انتخاب به قلم ویلیام گلسر که یک روانپزشک آمریکایی است، در سال ۱۹۹۷ نوشته شده است. این کتاب دربارهی روابط انسانی است و مطالعه آن برای هر انسانی در هر جایگاه و سنی مفید خواهد بود. این کتاب انواع روابط را بررسی میکند و بهطور مفصل در مورد تئوری انتخاب توضیح میدهد. کتاب تئوری انتخاب چهار نوع از روابط را معرفی میکند و به بررسی عوامل بهبودی آنها نیز میپردازد که این چهار رابطه عبارتاند از:
کتاب تئوری انتخاب به قلم ویلیام گلسر که یک روانپزشک آمریکایی است، در سال ۱۹۹۷ نوشته شده است. این کتاب دربارهی روابط انسانی است و مطالعه آن برای هر انسانی در هر جایگاه و سنی مفید خواهد بود. این کتاب انواع روابط را بررسی میکند و بهطور مفصل در مورد تئوری انتخاب توضیح میدهد. این کتاب چهار نوع از روابط را معرفی میکند و به بررسی عوامل بهبودی آنها نیز میپردازد که این چهار رابطه عبارتاند از: • رابطه زن و شوهر • رابطه والد و فرزند • رابطه معلم و شاگرد • رابطه مدیر و کارمند به طور کلی، در کتاب تئوری انتخاب به این موضوع پرداخته میشود که اگر ما بتوانیم رفتارهایی موثر و مسئولانه داشته باشیم و سعی کنیم بیاموزیم چگونه نیازهای خود را برطرف کنیم و در عین حال مانعی برای برطرف شدن نیازهای دیگران نباشیم، آنگاه به آرامش واقعی و یک زندگی بهتر خواهیم رسید. این کتاب به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول با عنوان نظریه شامل هفت فصل است. بخش دوم با عنوان روش عملی شامل چهار فصل و بخش سوم با عنوان کاربرد شامل دو فصل است و در انتها ضمیمه و نوشتهای از موسسهی ویلیام گلاسر آمده است. این کتاب توسط نشر آشیان در 432 صفحه و با ترجمه نورالدین رحمانیان در ایران به انتشار رسیده است. دورههای آموزشی رسمیای تحت عنوان تئوری انتخاب در ایران در حال برگزاری است که وجود یک کتاب مرجع به منظور آشنایی بیشتر با مضامین مهم و پایهی اینتئوری را ضرورت بخشید. ترجمه و انتشار این کتاب در ایران به همین دلیل انجام شد تا راهی باشد برای آشنایی همه به ویژه معلمان، والدین، مدیران، همسران و....
رضا در مورد تجربهی مطالعهی این کتاب مینویسد: «کتاب تئوری انتخاب کمک بسیار زیادی به شما میکند که بهتر و راحتتر زندگی کنید. در این موضوع شک ندارم که بعد از خواندن این کتاب، کیفیت زندگی شما تغییر خواهد کرد، ولی این تغییر ممکن است برای هر کسی راحت نباشد. موضوعاتی که در این کتاب مطرح میشود عمیقا شما را درگیر میکند و باعث میشود که به فکر فرو بروید.» سوفیا نظرش را در مورد مطالعهی کتاب، اینگونه بیان میکند: «این کتاب دریچهای بینظیر از آزادی شخصی به روی من باز کرد. آنقدر روان و ساده ایدههایش را توضیح میدهد که بهآسانی درک میشود. این کتاب در مورد چگونگی روابط راحتتر، آرامشبخشتر، پربارتر و معقولانهتر صحبت میکند. بعد از خواندن این کتاب، روابط برای من واقعگرایانهتر و قابل کنترلتر شدند.»
بیشتر بخوانید: معرفی 7 کتاب موفقیت فردی که باید بخوانید
هدف اصلی کتاب را میتوانیم در این پاراگراف بخوانیم: «این کتاب اهمیت روابط مطلوب در یک زندگی موفقیتآمیز را متذکر میشود. اگر بیمار، فقیر و یا تحت تأثیر فرسودگی در سن بالا نباشیم، مشکلات عمدهی ما شامل خشونت، جنایت، بدرفتاری با کودکان و یا همسر، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، افزایش رابطه جنسی زودهنگام و خالی از عشق، فشار عاطفی و... همگی به دلیل وجود روابط نامطلوب است. نویسنده این کتاب دربارهی قضایا و چگونگی انجام اعمالی توضیح میدهد که ما را به ارتباط بهتری میرساند.» پاراگرافی از کتاب را که در شبکههای مجازی بیشترین اشتراکگذاری را داشته، در ادامه میخوانیم: «اکثر مردم دنیا که مشکلات پایهای گرسنگی و بیماری یا فقر را ندارند، در جواب سوال «چطوری؟» خواهند گفت: «من آدم بدبختی هستم.» و تقریبا همه آنها کس دیگری را عامل این بدبختی معرفی میکنند. حال اینکه خودشان این بدبختی را انتخاب کردهاند.» پاراگرافی دیگر از کتاب که بهخوبی نظریهی تئوری انتخاب را بیان میکند: «تئوری انتخاب میگوید خود ما هستیم که تمام اعمالمان از جمله احساس بدبختیمان را انتخاب میکنیم. دیگران نه میتوانند ما را بدبخت کنند و نه خوشبخت. تمام چیزی که از دیگران میتوانیم بگیریم و تمام چیزی که به دیگران میتوانیم بدهیم، اطلاعات است. ما تمام اعمال، افکار، احساسات و حتی بخشی از فیزیولوژی خود را انتخاب میکنیم.»
دکتر ویلیام گلاسر یک روانپزشک مشهور در سطح جهان است که در سال ۱۹۲۵ در ایالت اوهایو آمریکا به دنیا آمد. او ابتدا به تحصیل در رشته مهندسی شیمی پرداخت، ولی به دلیل علاقهای که به روانشناسی و روانپزشکی داشت، در دانشگاه پزشکی شروع به تحصیل کرد. عمده شهرت ویلیام گلاسر به خاطر دو کتاب مطرح او به نامهای «واقعیت درمانی» و تئوری انتخاب است. گلاسر معتقد است که روانپزشکان از الگوهای درمانی که بر پایه مشاوره است، فاصله گرفتهاند و صرفا با درمان شیمیایی سعی بر مدیریت عوارض بیماریها دارند و از درمان ریشهای فرار کردهاند. او در سال ۲۰۱۳ و در ۸۸ سالگی از دنیا رفت.