-
در این مطلب میخوانید:
در این مقاله پرفروش ترین رمان های ایرانی معرفی شده است.
پرفروش ترین رمان های ایرانی که توانسته مخاطبان بسیاری را جذب کند و بعد از انتشار بارها تجدید چاپ شده است.
رمانهای این مجموعه را همچنین میتوان جز «صد رمان برتر ایرانی» قرار داد که بسیاری از آنها به چند زبان ترجمه شده، خواندن این مجموعه به علاقهمندان رمان فارسی پیشنهاد میشود. برای خرید رمان ایرانی میتوانید به صفحه مربوطه در سایت خرید آنلاین کتاب بوک لند مراجعه نمایید.
قیدار
مهمترین مشخصهی رمان قیدار قصهی گیرا و روان آن است، هرچند که شخصیت اصلی داستان بدیع نیست و همان کیفیت و حالات منجیان سنتی را در خود دارد.
اسم قیدار برگرفته از نام فرزند حضرت اسماعیل است، او لوطیمسلک است و چنان که باید بامحبت، بامرام و خویی کاملاً انسانی دارد. او صاحب بزرگترین گاراژ باربری تهران و فردی مرفه است. قصه حول محور شخصیت قیدار در جریان است و هرچه به پایان داستان نزدیک میشویم او را بالغتر و پختهتر مییابیم.
نویسنده از نخستین جملات کتاب قصد دارد که از قیدار شمایل یک پیامبر را در ذهن مخاطب بسازد.
کافه پیانو
این رمان نخستین بار در سال 13۸۶ منتشر شد و تا تابستان ۸۸ به چاپ بیستوپنجم رسید.
داستان کافه پیانو زندگی زیستهی نویسنده و دخترش، گلگیسو، است.
راوی داستان اول شخص است.
شخصیتهای رمان حقیقی هستند، نویسنده، دخترش و همایون دوستش.
داستان در فاصلهی جدا شدن راوی از همسرش و تهیه مهریهی او اتفاق میافتد و هر فصل کتاب پیشامدهایی است که در یک فاصلهی زمانی برای شخصیت اصلی روی میدهد. کافه پیانو یکی از پرفروش ترین رمان های ایرانی است که خواندن آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
سال بلوا
عباس معروفی پس از خلق رمان سمفونی مردگان که یکی از "بهترین رمانهای ایرانی" است موفق به نوشتن رمان سال بلوا شد. به گفتهی خود معروفی نوشتن آن سه سال طول کشید.
رمان به صورت اول شخص روایت میشود و در ذهن زنی به نام نوشآفرین اتفاق میافتد.
در حالی که پدر نوشآفرین که یک سرهنگ است در تلاش است آیندهای مطلوب برای دخترش رقم بزند او در نگاه اول عاشق کوزهگری حسینا نام میشود که در دیدارهای بعد متوجه میشود او در جستوجوی دو برادرش به آن شهر رفته و ماندگار شده این عشق و عواقب آن منجر به ماجراهای غریبی میشود.
بیشتر بخوانید: از کجا کتاب خوب برای خواندن پیدا کنیم
معروفی در میانهی داستانش، افسانهی زرگر و دختر پادشاه را تعریف میکند که بسیار با فضای داستان مطابقت دارد و ذهن خواننده را نرم از این روایت به آن روایت سوق میدهد.
سال بلوا یکی از بهترین رمانهای عاشقانهی ایرانی است.
خانهی لهستانیها
پیش از این تنها غزاله علیزاده با رمان خانهی ادریسیها بود که توانست روایتی گیرا از اهالی یک خانه را تحریر کند.
مرجان شیرمحمدی با نوشتن خانهی لهستانیها توانست جایگاه خود را در ادبیات معاصر تثبیت کند چنانکه پیش از آن با نوشتن رمان یک جای امن توانست برندهی جایزهی گلشیری شود.
قصه در خانهای قدیمی در جنوب تهران اتفاق میافتد که در گذشته و در جریان جنگ جهانی دوم محل پناه دادن به آوارگان لهستانی بوده و حالا چند خانوادهی ایرانی در آن زندگی میکنند و آنچه این خانوادهها را پیوند داده و یک جهت کرده فقر و نداری است.
هر کس در این خانه قصهای دارد و همچنان که داستان پیش میرود اسراری کهنه فاش میشود و ماجراها را پیچیده میکند.
آنچه در این داستان به نقد کشیده میشود تعصب، مردسالاری و خرافات است.
منِ او
منِ او معروفترین رمان رضا امیرخانی و یکی از پرفروش ترین رمان های ایرانی است.
قصهی گیرا ویژگی مهم رمانهای رضا امیرخانی است و این دلیل پرمخاطب بودن آثار او هم هست.
داستان زندگیِ علی فتاح است که گاهی از زبان خود او و گاهی از زبان نویسنده روایت میشود، قصهی عشق او به دختر خدمتکار خانوادهاش. او تا زمانی که از عشق راستینشان مطمئن نشده صبر میکند وآن را ابراز نمیکند...
این رمان از کودکی تا مرگ علی فتاح را روایت میکند.
همنوایی شبانهی ارکستر چوبها
این رمان در سال ۱۳۸۰ بهترین رمان اول جایزهی گلشیری شد، همچنین برندهی جایزهی ادبی منتقدان و نویسندگان مطبوعات شد.
همنوایی ابتدا در امریکا منتشر شد و بعد توانست در ایران هم اجازهی انتشار بگیرد و نظر منتقدان و مخاطبان را جلب کند و یکی از پرفروش ترین رمان های ایرانی شود.
راوی که در چهل سالگی مرده است میخواهد قصهی زندگیاش را بازگو کند و برای همین باید محل زندگی و همسایههای عجیبش را توصیف کند.
او یک روشنفکر ایرانی است که در ساختمانی شش طبقه در یکی از کوچههای پاریس زندگی میکند، مالک ساختمان پیرمردی ۸۹ ساله است که سالها برای ساختن جهانی عادل جنگیده و چون ناامید شده سعی کرده عدل را تنها در همین ساختمان خودش برپا کند... بنابراین راه پلهی ساختمان خوابگاه بیخانمانهاست، همسایگان راوی آدمهایی آرمانباخته از هر طبقه و شخصیت و ملیت هستند.
روایت داستان در دو زمان اتفاق میافتد.
کشتی پهلو گرفته
کشتی پهلو گرفته رمانی از مهدی شجاعی است که فرازهایی از زندگی و سیرهی حضرت فاطمه را تصویر میکند.
این رمان پرفروشترین کتاب مهدی شجاعی است و جزء ادبیات مذهبی به شمار میآید.
چراغها را من خاموش میکنم
رمانی از زویا پیرزاد که برندهی جایزهی مهرگان، جایزهی بنیاد گلشیری و جایزهی کتاب سال جمهوری اسلامی و لوح ادبی یلدا شد.
داستان در دههی ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰ در آبادان اتفاق میافتد. زندگی کلاریس راوی داستان در وظایف مادری و همسری خلاصه شده که در این بین به درددلهای مادر و خواهرش هم گوش میدهد که خواهر پی شوهر و مادر پی شوهر پیدا کردن برای دختر است.
او از زندگیاش راضی و ناراضی است. از اینکه وظایفش را در قبال دیگران خوب انجام میدهد راضی است و از اینکه کسی قدر زحماتش را نمیداند ناراضی و دلزده است، این وضعیت تا زمانی ادامه مییابد که خانوادهای جدید در همسایگی آنها ساکن میشوند. مادربزرگی قد کوتاه، پسرش که مردی است دوستدار ادبیات و طبیعت و عاشق شدن به زنان زیبا و نوهای که دخترکی چهارده ساله است و به این ترتیب کلاریس در مسیر دیگری گام برمیدارد که شخصیت او را به تغییرو پختگی نزدیک میکند.
رمان داستان عاشقانهی زیبایی دارد و از پرفروش ترین رمان های ایرانی است.
بامداد خمار
بامداد خمار یکی از «معروفترین رمانهای ایرانی» است که بسیار پرفروش بوده.
آن را باید از ادبیات عامهپسند به شمار آورد که البته نقدها و نظرهای مثبتی را به خود جلب کرد و موافقان و مخالفان بسیار داشت.
سودابه دختر جوان و تحصیلکردهی خانواده قصد ازدواج دارد، اما مرد اختلاف فرهنگی بسیاری با آنها دارد، خانواده بهشدت مخافاند اما نمیخواهند بهزور متوسل شوند، در نهایت عمه خانم باید قصهی زندگی خود و عشق پرسوز و گدازش را برای سودابه تعریف کند و در این بین او را وادار به فکر کردن بکند.
محبوبه (عمه خانم) در پانزده سالگی خواستگارانی از اعیان داشت، اما خیلی اتفاقی عاشق شاگرد نجاری به نام رحیم میشود و این دلیل زیر و رو شدن زندگی او میشود.
آبنبات
آبنبات هلدار، آبنبات دارچینی و آبنبات پستهای، سهگانهی مهرداد صدقی است. او با این مجموعه خالق محبوبترین داستان نوستالژیک از دههی شصت و هفتاد شده.
محسن شخصیت اصلی این مجموعه است. کودکی که متولد دههی شصت است و در این سه گانه رشد میکند.
نویسنده شخصیت اصلی را با تمام مسائلی که در دههی شصت و هفتاد بود درگیر کرده و گاهی در موقعیتهایی به دردسر افتاده. مهمترین مشخصهی او نگاه ویژهاش به خوراکیهاست، او شکمو و عاشق آبنبات است.
نویسنده در طول زندگی شخصیت اصلی با دقت به روحیات، علایق و سبک زندگی مردم در این دوره پرداخته.
صدقی در این مجموعه نگاه بسیار دقیقی به جزئیات زندگی مردم در دهههای شصت و هفتاد داشته، اینکه چه میپوشیدند، چه میخوردند، چه گوش میدادند، چه تماشا میکردند، تفریحشان چه بود و چه اتفاقات تلخ و شیرینی در دهههای ۶۰ و ۷۰ رخ داد.
پاییز فصل آخر سال
رمان پاییز فصل آخر سال از دو بخش تشکیل شده که تابستان و پاییز نام دارد و هر کدام سه روایت دارد و راوی سه شخصیت هر بخش است. سه دختر که داستانهایی واقعی و ملموس دارند و مخاطب به محض ورود به روایتها با آنها انس میگیرد. کتاب از نگرانیها و بیم و امیدهای دخترانه سرشار است و از این رو برای دختران جوان دوستداشتنی است.
میتوان گفت شخصیتهای کتاب خاکستریاند و داستان قهرمان ندارد.
قلم نسیم مرعشی شیوا و واقعگرایانه است و مخاطب را جذب میکند.
بیشتر بخوانید: ۸ تا از بهترین کتابهای طنز ایرانی برای نوجوانان
رمان یک نوع داستان بلند است که به نثر نوشته میشود که از زمان تولدش و در طول حداقل دویست سال گذشته که به اوج شکوفایی خود رسید محبوبترین شکل ادبی است. رمان روایتی است که در طول زمان اتفاق میافتد. رمان بدون مخاطب و خواننده هستی ناقص و الکنی دارد و آنجاست که رسالت رمان تکمیل میشود، یعنی مخاطبانی رمان را بخوانند.
رمان سلسله حوادثی است که شخصیتها همچون رهگذرانی از کوچهها و خیابانهای آن عبور میکنند و در مسیری که حرکت میکنند انتظار میرود به سوی کمال قدم بگذارند و بینشی را به دست آورند و خواننده را با خود به انتهای داستانشان میبرند. با این احوال رمان ساختن یک دنیای نو و کامل است که اتفاقاتی در آن میافتد.
نظرات کاربران