کتاب «هشت قاعدهی عشق: چگونه عشق را بیابیم، آن را حفظ کنیم یا پذیرای از دست رفتنش باشیم» که در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار دارد، چشماندازی تازه به عشق و روابط است، که نقشه راهی کاربردی و ملموس ارائه میدهد. این کتاب در ایران ترجمههای گوناگونی دارد که میتوان به ترجمههای «مهسا صباغی» و «منصور بیگدلی» اشاره کرد، که توسط انتشارت «میلکان» و «بهار سبز» چاپ و منتشر شده است.
جی شتی در این کتاب از توصیههای عملی و داستانهای واقعی بهره میبرد تا به مفاهیم، عمیقتر بپردازد. شتی آموزههای باستانی و خرد معنوی را با راهنماییهای امروزی به صورت شگفتانگیزی درآمیخته، تا بتوانیم به خودمان و دیگران عشق بورزیم. در این کتاب به دور از کلیشههای تکراری یاد میگیریم که چگونه میتوانیم عشقی را که همه ما لایق آن هستیم، در خود و دیگران پیدا کنیم.
اغلب خوانندگان کتاب را بسیار آموزنده میدانند ومیگویند چیزهای زیادی در مورد شفقت، صبر و قدردانی آموختهاند که در زندگی، بسیار کمکشان کرده است. آنها هشت قانون عشق را صادقانه و سرشار از حکمت توصیف مینمایند. برخی از خوانندگان میگویند هنگامی که جدا شدهاند، کتاب راهنمای خوبی برایشان بوده است. «دیپاک چوپرا» پزشک و نویسنده مشهور هندی درباره کتاب میگوید: «کتاب هشت قاعده عشق راهنمای عالی برای افزایش عشق به سوی شادی و رضایت است.»
جملهای از کتاب که نظر بسیاری از خوانندگان را به خود جلب کرده است: «شاگردی میپرسد: «تفاوت دوستداشتن و عاشقبودن در چیست؟» استاد جواب میدهد: «وقتی گلی را دوست داشته باشی، آن را میچینی؛ اما وقتی عاشق گلی بشوی، هر روز به آن آب میدهی.»
در فصلی از کتاب شتی شریک زندگی را معلم معنوی میداند: «ما عادت داریم موفقیت یک رابطه را براساس طول عمرش بسنجیم؛ اما ارزش واقعی رابطه در این است که چقدر باعث رشد ما میشود و از آن میآموزیم.»
«وقتی هرگز نحوهی عشقورزیدن و دریافت آن را یاد نگرفتهایم، وقتی نمیدانیم چگونه احساساتمان دربارهی یک نفر دیگر را کنترل کنیم، چگونه دیگران را درک کنیم و نیز چطور رابطهای بسازیم و چنان پرورشش دهیم که هر دو طرف در آن رشد کنند.»
در بخشی از کتاب میخوانیم: «هیچکس ما را نمینشاند و یادمان نمیدهد چگونه عشق بورزیم. عشق همواره ما را احاطه کرده است؛ ولی یادگرفتن از دوستان و خانوادهای که خودشان هم از آن سر درنمیآورند، کار دشواری است. برخی در جستوجوی عشقاند. برخی در عشق سردرگماند و پُر از امید و آرزو. برخی شاید درحال قالگذاشتن یا فریبدادن همدیگرند. برخی با هماند؛ ولی عاشق نیستند. برخی دارند به هم میزنند؛ چون نمیدانند چگونه باید رابطه را حفظ کنند. و برخی ظاهراً از روابط عاشقانهشان راضیاند.»
جی شتی 6 سپتامبر 1987 در بریتانیا در یک خانواده هندو به دنیا آمد. در سال 2019، شتی پادکست (On Purpose) را راهاندازی کرد. این پادکست در سال اول 64 میلیون بار دانلود شد و به پادکست شماره یک سلامت در جهان تبدیل شد. او فعالیتهای زیادی در ترویج توسعه فردی داشته است.
شتی شخصیت تاثیرگذاری در رسانههای اجتماعی دارد و در سال 2019 در بخش سلامت و تندرستی در یازدهمین جوایز (شرتی) موفق به دریافت جایزه شد. او یکی از سخنرانان اصلی در سرتاسر جهان بوده و از جمله به گوگل، مایکروسافت، نتفلیکس و آمریکن اکسپرس دعوت شده است. بیش از دو میلیون نفر در مدرسه آنلاین او شرکت کردهاند و برنامههای هفتگی در مورد سلامت و تندرستی را برای هزاران عضو در بیش از 100 کشور ارائه میکند.
شتی چند سال در هند آموزههای راهبهای هندی را آموخت و از تجارب شخصی خود استفاده کرد و کتاب «مثل یک راهب فکر کن» که در مورد کاهش استرس و بهبود تمرکز است را منتشر کرد، این کتاب با استقبال زیادی برخوردار شد. او به مردم کمک میکند تا با خود به صلح برسند.