«اولین تماس تلفنی از بهشت» یکی از احساسیترین و لطیفترین رمانهای «میچ آلبوم» است که برای نخستینبار، در سال 2013 منتشر شد. رمان «اولین تماس تلفنی از بهشت» رمانی است آموزنده و دعوت کننده به ایمان به خدا و بهشت که مانند دیگر شاهکارهای میچ آلبوم، همچون رمان «سهشنبهها با موری»، با استقبال گستردۀ مخاطبین در سراسر دنیا مواجه شده است.
«اولین تماس تلفنی از بهشت» قصهایست عجیب و ناآشنا از روزی که در شهری کوچک، مردم ناگهان تماسهای بسیار شوکهکنندهای دریافت میکنند. به گمان مردم این شهر، این تماسها از طرف مردگان آنها و از بهشت صورت میگیرد و صدای افراد پشت خط و همچنین تایید آنها، مدرکی است بر اثبات این ماجرا! این موضوع رفتهرفته به قدری مهم و اساسی میشود که افراد دیگر نیز از سراسر دنیا برای دیدن این معجزه به این شهر سفر میکنند و دوست دارند یا راز این معجزه را کشف کنند، و یا خود با رفتگان بهشتی خود صحبت کنند. اما مسئله فقط به همینجا ختم نمیشود؛ در کنار این تماسهای بهشتی، اتفاقات دیگری نیز در سطح شهر و در بافت زندگی مردم در حال رخ دادن است... .
چند جمله کوتاه و قابل تأمل از رمان «اولین تماس تلفنی از بهشت» را با هم بخوانیم:
یکی از نظرات مفصل کاربران سایت «طاقچه» بدین شرح است:
«کتاب جالبی است. به آرامی اعتقادات را به چالش میکشد و بعد ثابت میکند که برای ارتباط با جهان پس از مرگ راهی نیست. زندگی افرادی رو به تصویر میکشد که حال خودشان را گره زدن به از دست دادن عزیزهای خود و نمیتوانند آنها را فراموش کنند. به نرمی زندگی چند نفر را روایت میکند. قلم میچ آلبوم روان و کم حاشیه است. بدون شاخ و برگ اضافی طوری که مخاطب دلش نخواهد آمد حتی یک کلمه را جا بندازد. کتابهای دیگر این نویسنده را هم به شدت توصیه میکنم. به نظر من میچ آلبوم از نویسندههای معروفی مثل پائولو کوئیلو بسیار بهتر هست و داستانهای خود را بسیار جذابتر روایت میکند.»
یکی از خوانندگان رمان در سایت «کتابراه» چنین نوشته است:
«خیلی عالی بود. به خصوص آخر آن و تماس جیزل. با خواندن این رمان ذهن مخاطب پر از سوال میشود، سپس جوابهای جالبی دریافت میکند و حالا، قلب او پر از آرامش و ایمان شده است. به خصوص برای کسی مثل من که تازه عزیزی را از دست داده، خیلی آرامشدهنده بود. تصور اینکه همانطور که جیزل کنار تخت پسرش نشسته، بابای مهربان من نیز شبها کنار تختم مینشست، خیلی تسکیندهنده است. این آرامش دادن فقط از میچ آلبوم بر میآید.»
خواندن نظر ثبت شدۀ زیر در سایت «گودریدز» نیز خالی از لطف نیست:
«چیزی که این روزها بیشتر از همیشه با آن درگیر هستیم این است که با وجود رسانهها و امکانات ارتباطی، چقدر سریع میشود دید و اعتقاد مردم رو نسبت به چیزی عوض کرد؛ چه خوب و چه بد هم فرقی ندارد. برای من این کتاب بیشتر از یادآوردی ایمان و باور به خدا و بهشت، یادآور این اتفاق بود! کتابهای میچ آلبوم همیشه تهمایه چنین چیزهایی رو دارند، چیزهایی فراتر از یک رمان سرگرمکننده است.»
یکی از بخشهای کوتاه و تاثیرگذار زندگی «تس» در رمان بدین شرح است:
«تس لبخند زد. اولین بار پیغامش ضبط شد. دفعهی بعد، میخواست از بهشت برایم تعریف کند. دفعهی سوم، پرسیدم آنجا شبیه چیه، او هم مدام میگفت: «جای قشنگیه». میگفت دردی که تحمل میکنیم راهی است که قدر آینده را بدانیم.»
این پاراگراف نیز یکی از احساسیترین بخشهای رمان است:
«باید دوباره از نو شروع کنی. همه همین را میگویند. اما زندگی مثل بازی شطرنج نیست و وقتی عزیزی از دست میرود، نمیتوان از نو شروع کرد. زندگی کردن در چنین شرایطی، بیشتر «ادامه زندگی بدون آن عزیز» است تا یک شروع دوباره.»
میچ آلبوم در جایجای رمان خود از تأملات فلسفی خود راجع به امور به ظاهر پیشپاافتاده گفته است. بخش زیر نمونه خوبی از این موارد است:
«هیچکس به درستی نمیداند تلفن را چه کسی اختراع کرده است. با این که ایده اختراع تلفن به نام الکساندر گراهام بل اسکاتلندی ثبت شده است، بسیاری بر این باورند که او این ایده را از یک مخترع امریکایی به نام «الیشا گری» دزدیده است. افراد دیگری که این ایده به آنها نسبت داده میشود، عبارتند از یک ایتالیایی به نام مانزتی، یک فرانسوی به نام بورسو، یک آلمانی به نام رایش و یک ایتالیایی به نام میوچی. اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته شده است، آن است که این افراد که در اواسط قرن نوزدهم تحقیق میکردهاند، ایده انتقال ارتعاشات صوتی از یک مکان به مکان دیگر را کشف کردهاند و دیگر این که اولین مکالمه تلفنی بین بل و توماس که در دو اتاق مجزا با یکدیگر صحبت کردند، عبارت بود از: «بیا اینجا. میخوام ببینمت». در مکالمات بیشماری که از آن روز تا به حال از پشت تلفن انجام شده است، این مفهوم همیشه وجود داشته است که بیا اینجا. میخوام ببینمت. مفهومی که همیشه در قلب عاشقان بیتاب، دوستان دور از هم و حتی پدربزرگ و مادربزرگهایی که با نوههایشان صحبت کردهاند، وجود داشته است. صدای پشت تلفن اغواکننده است، مثل ریزههای نان برای فرو نشاندن اشتها. بیا اینجا. میخوام ببینمت.»
«میچ آلبوم» یکی از شناختهشدهترین و پرطرفدارترین نویسندگان آمریکایی در سراسر دنیا است. آلبوم ابتدا روزنامهنگار اخبار ورزشی بود و پس از کسب موفقیتهای بسیار در آن، به نوشتن آثار ادبی روی آورد. رمانهای او تاکنون بیش از 40 میلیون نسخه فروش را در سراسر دنیا تجربه کردهاند و به اکثر زبانهای زندۀ دنیا ترجمه شدهاند.
از جمله مهمترین آثار او میتوان به رمانهای «سهشنبهها با موری»، «ارباب زمان» و «در بهشت پنج نفر منتظر شما هستند» اشاره کرد.
نظرات برخی از افراد و نشریات معتبر خارجی راجع به رمان حاضر را با هم بخوانیم:
اگر اولین باری است که از بوکلند خرید میکنید، میتوانید کتاب اولین تماس تلفنی از بهشت را با 25 درصد تخفیف تهیه کنید. برای آشنایی با شیوه خرید آنلاین کتاب میتوانید راهنمای خرید را مطالعه کنید.
اگر به ادبیات داستانی علاقهمندید، به صفحه خرید رمان هم سری بزنید.