کتاب «داستان: ساختار، سبک و اصول فیلمنامهنویسی» نوشته رابرت مککی را محمد گذرآبادی به فارسی برگردانده و نشر هرمس آن را منتشر کرده است. رابرت مککی در این به هنر و فنون فیلمنامهنویسی پرداخته است. رابرت مککی یکی از مشهورترین فیلمنامهنویسان است و مهمترین کار او، به غیر از نویسندگی، سمینارها و کارگاههایی است که در زمینه نویسندگی برگزار میکند و از استادان برتر در زمینه فیلمنامهنویسی و داستاننویسی به شمار میرود.
کتاب «داستان: ساختار، سبک و اصول فیلمنامهنویسی» نوشته رابرت مککی را محمد گذرآبادی به فارسی برگردانده و نشر هرمس آن را منتشر کرده است. رابرت مککی در این به هنر و فنون فیلمنامهنویسی پرداخته است. رابرت مککی یکی از مشهورترین فیلمنامهنویسان است و مهمترین کار او، به غیر از نویسندگی، سمینارها و کارگاههایی است که در زمینه نویسندگی برگزار میکند و از استادان برتر در زمینه فیلمنامهنویسی و داستاننویسی به شمار میرود. شایان ذکر است که بسیاری از شاگردان او موفق به کسب جایزههای امیل، بفتا، گلدن گلاب و... شدهاند. بسیاری از برندگان و نامزدهای اسکار نیز از شاگردان او بودهاند. این کتاب برای کسانی که به سینما و فیلم¬نامهنویسی علاقه دارند، مناسب است.
رابرت مککی نویسنده و استاد داستاننویسی است که میان اهالی سینما شهرت دارد. او زمانی که استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بود، کتاب مشهورش را نوشت. نویسندگان، تهیهکنندگان، مدیران تولید و عوامل فنی همه به مجموعه سخنرانیهای او توجه دارند و آن را یک تجربه سودمند و آموزنده برای خود میدانند. در کتاب «داستان: ساختار، سبک و اصول فیلمنامهنویسی» او مفاهیمی را تدریس میکند که در بیش از چهارصد سمینار خود آنها را تشریح کرده است و کاملترین توضیحات مربوط به مهارت نوشتن برای نمایشنامه را در اختیار خوانندگان قرار میدهد. هیچ کس بهتر نمیفهمد که چگونه همه عناصر یک فیلم¬نامه در کنار هم قرار میگیرند و هیچ کس برای توضیح جادوی ساخت داستان و رابطه بین ساختار و شخصیت نسبت به او واجد صلاحیت نیست. بیش از پانزده سال است که دانشجویانش در جایگاهها و صحنههای جهانی میدرخشند و همین نشان میدهد که از چه نبوغ و قدرتی در زمینه کاری خودش برخوردار است. در حال حاضر، کتاب «داستان: ساختار، سبک و اصول فیلمنامهنویسی» یکی از آثاری است که بسیاری از نوآموزان و حرفهایها از آن سود میبرند و برای شناخت فرم و فرمولها به آن اتکاء دارند.
جملاتی از کتاب که شاید انگیزه خواندن باشند
«بشر از دیرباز پرسش ارسطو را به چهار طریق پاسخ گفته است: فلسفه، علم، دین و هنر. و کوشیده تا به کمک آنها معنایی برای زندگی بیابد. اما امروزه چه کسی جز برای گذراندن یک امتحان، هگل یا کانت میخواند؟ علم که زمانی مفسر و تبیینکنندۀ اصلی به حساب میآمد، تعریف گنگ و پیچیدهای از زندگی ارائه میدهد. کیست که بتواند فارغ از شک و تردید به سخنان اقتصاددانان، جامعهشناسان و سیاستمداران گوش بسپارد؟ و به زعم بسیاری مذهب نیز به مراسمی توخالی و پوچ برای مخفی کردن ریا و تزویر مؤمنان بدل شده است. درحالیکه ایمانمان به ایدئولوژیهای سنتی کمرنگ میشود به منبعی بازمیگردیم که هنوز به آن اعتقاد داریم: هنر داستانگویی. در حال حاضر دنیا در چنان حجم وسیع و با چنان اشتهای شدیدی به مصرف فیلم، رمان، تئاتر و تلویزیون مشغول است که هنرهای داستانگو به نخستین منبع الهام بشر که در جستجوی نظم و شناخت زندگی است بدل شده اند. عطش ما برای داستان انعکاسی است از نیاز عمیق بشر به یافتن الگوهای زندگی نه صرفاً به عنوان یک عمل فکری و ذهنی بلکه در قالب تجربهای کاملاً شخصی و عاطفی. به کلام ژان آنوی نمایشنامهنویس؛ داستان به زندگی شکل میدهد.»
درباره نویسنده
رابرت مکی متولد ۱۹۴۱ فیلمنامهنویس و منتقد سینمایی آمریکایی است.