کتاب «آموزش خط»، نوشتهی «سید مرتضی موسوی گرمارودی» است و «انتشارات دلیل ما» این کتاب را منتشر کرده است. خوشنویسی را میتوان از اولین لحظهی قلم به دست گرفتن آموخت، و هرچه زمان بگذرد دشوارتر میشود. یک بررسی کوتاه در دیکته و انشای دانشآموزان ممتاز، تاثیر مستقیم خوشنویسی را در پیشرفت آنان نشان میدهد. بدیهی است که هنرهای خوشنویسی و نقاشی بر روی هم تاثیر متقابل دارند. این مجموعه از چهار دفتر یا جزوه تشکیل میشود که حاصل تلاش، تجربه و دقتِ جمعی از دست اندرکاران تعلیم و تربیت است که برای تمرین خط تحریری دانش آموزان فراهم آمده است.
این کتاب چهار جلدی برای آموزش خط به کودکان بسیار مناسب است چرا که در ابتدای امر چون هنوز خمیرمایهی آنها شکل نگرفته است، بهتر و راحتتر میتوان آنها را با خط خوش، آشنا و مانوس کرد. به طوری که در نهایت از نوشتن لذت خواهند برد.
در ادامه نظر بعضی از خوانندگان که در سایت دیجیکالا دیدگاه خود را ثبت کرده بودند، با هم میخوانیم. مخاطبی با تمجید از کتاب، مینویسد: «کتاب خوبی است و من آن را تهیه کردهام. خط آدم را زیبا و روان میکند. به دیگران هم توصیه میکنم.» مخاطب دیگری نوشته است: «برای کسانی که علاقه به خوشنویسی دارند، کتاب بسیار مناسبی است.» مخاطب دیگری نیز با ارج نهادن به زیبا نوشتن به عنوان یک ارزش مینویسد: «با کتاب خوبی روبهرو هستیم. از دوستان خواهش میکنم با اندکی وقت گذاشتن و تمرین همین نوع کتابها، کمی زیباتر بنویسیم.» خوانندهی دیگری نیز از طراحی خوب کتاب مینویسد: «در این کتاب با دستخط مواجه هستیم نه فونت کامپیوتری. طراحی خوبی دارد و خستهکننده نیست.»
در زیر مقدمه نویسندهی کتاب را که شامل نکاتی دربارهی استفاده از کتاب است، آورده شده است:
«روش استفاده از این مجموعه کتاب خط
1. مداد پررنگ و نرم تهیه کنید و دقت داشته باشید در تمام مدت نوشتن ضخامت نوک مداد زیاد نشود. تذکر: از نوشتن با مداد اتود (مداد نوکی) پرهیز کنید.
2. مداد را آنگونه که در تصویر نشان داده شده به دست بگیرد.
3. صفحه را در مقابل خود مستقیم بگذارید و بنویسید.
4. خط را بهآرامی و دقت بنویسید و از سرعت عمل در ابتدای کار خودداری کنید.
5. به خط زمینه و چگونگی قرارگرفتن حروف و کلمات بر روی آن توجه داشته باشید: برای مثال: بر برخی حروف مانند م، ن، ع و … قسمتی از حروف بالای خط زمینه و بقیه زیر آن قرار می گیرد. شیب ملایم کلمات نسبت به خط زمینه.
6. هر روز یک تا دو صفحه تمرین کافی است (به شرط آنکه دقت داشته باشید و آرام بنویسید).
7. در جزوهها، عمداً قواعد به طور مستقیم ذکر نشده است، تا هنرجو در ضمن تمرین و به طور عملی با آنها آشنا شده، و پس از آنکه دست وی عادت نمود در جزوهی آخر توضیحاتی خواهد آمد.
8. چون ترتیب تمرینهای این مجموعه از ساده به مشکل است، حتماً از ابتدا شروع کرده و صفحهبهصفحه تمرین کنید.
9. بکوشید تا صفحهی بعد را بهتر از صفحهی قبل بنویسید.
توجه به ویژگیهای هر صفحه:
• الف: خط اول که با رنگ سیاه چاپ شده به¬عنوان سرمشق است که باید با دقت به آن نگاه کنید.
• ب: کلماتی که با رنگ آبی کمرنگ چاپ شده با مداد روی آنها بنویسید.
• ج: جاهای خالی خطهای سوم و چهارم را با توجه به سرمشق تکمیل کنید.
• د: خط ششم را با توجه به سرمشق بنویسید.»