کتاب «هفت عادت مردمان موثر» با نام لاتین The 7 Habits of Highly Effective People در سال 1989 میلادی توسط استیون کاوی نوشته و به چاپ رسید. این کتاب در ایران نیز به همت انتشارات پیکان البرز و با ترجمهی گیتی خوشدل در 200 منتشر شد و در حال حاضر با توجه به استقبال زیادی که از آن شده به چاپ چهلودوم رسیده است. این کتاب همچنین در فهرست جهانی کتابهایی که زندگیتان را دگرگون خواهند کرد، قرار گرفته است.
کتاب «هفت عادت مردمان موثر» با نام لاتین The 7 Habits of Highly Effective People در سال 1989 میلادی توسط استیون کاوی نوشته و به چاپ رسید. این کتاب در ایران نیز به همت انتشارات پیکان البرز و با ترجمهی گیتی خوشدل در 200 منتشر شد و در حال حاضر با توجه به استقبال زیادی که از آن شده به چاپ چهلودوم رسیده است. این کتاب همچنین در فهرست جهانی کتابهایی که زندگیتان را دگرگون خواهند کرد، قرار گرفته است.
کتاب «هفت عادت مردمان موثر» علاوه بر اینکه یکی از موثرترین و الهامبخشترین کتابهایی است که در زمینهی زندگی موفق نوشته شده، یک کلاس درس است که اگر بهخوبی آن را فرا بگیرید و در زندگیتان به کار ببرید، شاهد معجزه و تحولی شگفتانگیز در جهان درونی و بیرونی خود خواهید بود که اثری ماندگار خواهد داشت. این کتاب هفت عادت مهم را بررسی میکند و میگوید با داشتن این هفت عادت زندگی شما دگرگون خواهد شد. این اثر شامل چهار بخش کلی و هفت قسمت با عنوانهای «عامل بودن»، «شروع از پایان در ذهن»، «نخست به اولینها پرداختن»، «برنده، برنده اندیشیدن»، «اول فهمیدن و سپس فهماندن»، «هم افزایی» و «اره تیز کردن» است.
نظر خوانندگان در سراسر دنیا، دربارهی کتاب «هفت عادت مردمان موثر» چیست؟
ساناز در مورد تجربهاش از مطالعهی این کتاب میگوید: «این کتاب شاهکار است. کتابی که هر انسانی در هر جایگاهی باید آن را بخواند تا معنای واقعی زندگی و زندگیِ درست را بداند و با دستورالعملهای این کتاب، زندگی خود را متحول و دگرگون کند. من اعتقاد دارم یکی از دلایل پیشرفت سریع غرب همین هفت عادتی است که نویسنده به آن اشاره دارد و اگر واقعا قدمبهقدم با آن پیش برویم به زندگی ایدهآلی نزدیک خواهیم شد که واقعا لذتبخش خواهد بود. نویسنده در این کتاب با زبانی ساده و با توضیحاتی مفصل و کامل به برررسی عاداتی میپردازد و آنها را کلیدِ گنجِ زندگی و خوشبختی میداند که واقعا هم همینطور هست. خواندن این کتاب مهمترین و واجبترین کاری است که هرکسی باید آن را در اسرع وقت و با دقت تمام انجام دهد.»
الیسا نیز این کتاب را اینگونه توصیف میکند:
«من این کتاب را به پیشنهاد یکی از استادانم تهیه کردم و بسیار خوشحالم که توانستم آن را بخوانم. این کتاب با کتابهای زردی که در باب موفقیت در بازار هستند و هیچ تاثیری هم در زندگی ندارند بسیار متفاوت است چون نویسندهی آن واقعا از تجربههایش میگوید و از عاداتی میگوید که آزمونشان را پس دادهاند و مطالب آن تاثیرات بسیار عمیقی در ذهن مخاطب میگذارد.»
جملاتی از کتاب که شاید انگیزهی خواندن باشند
پاراگرافی از کتاب که در مورد این هفت عادت صحبت میکند را در زیر میخوانیم:
«هفت عادت مردمان موثر بهروشنی نشان میدهد که موثر بودن، خواه در زندگی شخصی خودمان و خواه در زندگی دیگران، محصول مَنِش ماست، نه ثمرهی قواعد و فنونی برای اداره یا کنترل کردن دیگران. چون صرفا حاصل اوضاع و شرایط یا نحوه تربیت و توارث خویش نیستیم، میتوانیم از طریق این هفت عادت عناصر اساسی موثر بودن را در دراز مدت بیاموزیم و درونی سازیم. این هفت عادت کاملا به یکدیگر مرتبطاند و مردمان موثر آنها را در خود درونی کردهاند. اما از این هفت عادت چه انتظارهایی میتوان داشت و چگونه میتوان به این انتظارها رسید؟ این هفت عادت برنامهای برای ایجاد تغییری بنیادی و پایدار و مادامالعمر است، مشروط بر اینکه آنها را با دقت بیاموزید، آنگاه آنها را به دیگران تعلیم بدهید و از همه مهمتر اینکه معتمد شوید آنها را هر روز در زندگی روزانهتان به کار ببرید. به عبارت بهتر، با آنها زندگی کنید تا بخشی از وجودتان بشوند.»
پاراگرافی از کتاب که به ثمرات هفت عادت مردمان موثر میپردازد را در زیر میخوانیم:
«این هفت عادت چه ثمراتی دارند:
نخستین ثمرهاش احترام خود و اعتمادبهنفس افزونتر ناشی از خویشتنداری است. زیرا در این صورت خود را قربانی اوضاع و شرایط نمیپندارید و خودتان بر اوضاع و شرایط مسلط خواهید بود.
دومین ثمرهاش تاثیر آن بر روابط انسان است. روابط بسیاری از افراد روزبهروز خرابتر میشوند. روابطی در معرض متلاشی شدن و گسستن. خواه این روابط در ارتباط با نزدیکان و اعضای خانواده باشد و خواه در ارتباط با همکاران و افرادی که به علت حرفهای با آنها سروکار داریم، به طرزی چشمگیر بهبود مییابند. این دو ثمره کاملا به یکدیگر ارتباط دارند، زیرا هرچه میزان احترام به خود و اعتمادبهنفستان بیشتر باشد، برای دیگران حرمت افزونتری قابل خواهید بود.»
پاراگرافی از کتاب را که در مورد تغییر برداشت میگوید را در زیر میخوانیم:
«اما پیش از آنکه بتوانیم بهراستی این هفت عادت را بیاموزیم، نخست لازم است به برداشتهای خود پی ببریم. ببینیم چگونه تغییر برداشت میتواند نگرش ما را نسبت به جهان عوض کند، و چگونه میتوان برداشتهای خود را عوض کرد. زیرا تغییر برداشت میتواند در زندگی شخصی و اجتماعی و حرفهای ما پیشرفتهای چشمگیری ایجاد کند. منظور از برداشت و شیوه نگرش ما به جهان و امور و نقش خودمان است. برداشتهای ما، خواه درست و خواه نادرست، منشاء گرایشها و رفتارها و در نتیجه منشاء روابط ما با دیگران است.»
درباره نویسنده
استیون ریچاردز کاوی در سال ۱۹۳۲ در آمریکا متولد شد. او علاوه بر نویسندگی، تجارت و تدریس را نیز آزموده و یکی از مطرحترین سخنرانان انگیزشی نیز بوده است، که مجلهی نیویورک تایمز در سال ۱۹۹۶ او را به عنوان یکی از ۲۵ فرد تاثیرگذار در آمریکا انتخاب کرد. او با اقدامات مهمی که در زمینههای مختلف و به ویژه آموزش و تعلیم خودسازی به انسانها انجام داده است، ۱۰ دکترای افتخاری را دریافت کرده است. مطرحترین کتاب استیونکاوی کتاب «هفت عادت مردمان موثر» است که زندگیهای بسیاری از آنها را دگرگون ساخت و اگر بخواهیم به دیگر کتابهای او اشاره کنیم باید از کتابهای «هشتمینعادت»، «اعتماد هوشمندانه» و «زندگی موثر» نام ببریم.