کتاب «150 روش برای انگیزه بخشیدن به خودتان» از جمله کتابهای مجموعۀ چکاوکِ نشر کتاب مرو (زیرمجموعه نشر هیرمند) محسوب میشود. این مجموعه کتاب که در قطع جیبی منتشر میشوند، به کتابهای کمحجمِ پرسود معروفاند و بیش از 30 عنوان در موضوعات مختلف را شامل میشوند. کتاب «150 روش برای انگیزه بخشیدن به خودتان» نوشتۀ سانگ اچ.کیم است که به همت الهام آرامنیا و شمسالدین حسینی ترجمه و تالیف شده است.
این دسته کتابهای کوچک، برای خوانندگانی که میخواهند کتاب را بهراحتی حمل کرده و مغز مطالب را در کوتاهترین زمان ممکن مطالعه کنند، بسیار مناسب است.
کتاب «150 روش برای انگیزه بخشیدن به خودتان»، پیشنیازهای موفقیت را بیان کرده و انگیزهی لازم برای انجام کارهای مختلف را به مخاطب خاطرنشان میکند. از دیگر کتابهای این مجموعه میتوان به «موفقیت»، «خِرد روزمره» و کتاب «آداب معاشرت برای دختران و پسران جوان» اشاره کرد.
جوزف –از خوانندگان کتاب- دربارهی این کتاب نوشته است: «من شیوهی تنظیم این کتاب را دوست دارم. این همان متنی است که میتوان در محیط کلاسی استفاده کرد. هر یک از نکات ذکر شده را میتوان به طور طولانی مورد بحث قرار داد تا بیشترین بهره را از مطالب ببرید. پانزده فصل وجود دارد که طیف وسیعی از مطالب را پوشش میدهد. فصل اول به ریشههای انگیزه میپردازد. فصلهای باقیمانده شامل 160 راه برای ایجاد انگیزه در خود، 60 راه برای ایجاد انگیزه در رئیس، 111 راه برای ایجاد انگیزه در کارکنان، 75 راه برای ایجاد انگیزه در تیم، 54 راه برای ایجاد انگیزه در دانشآموزان، 56 راه برای ایجاد انگیزه در همسالان خود، 95 روش برای ایجاد انگیزه برای موفقیت، و چندین فصل انگیزشی دیگر است.
در پایان، اگر میخواهید به خودتان انگیزه دهید یا شغلی دارید که باید در دیگران انگیزه ایجاد کنید، این کتاب را باید به عنوان منبع مرجع داشته باشید.»
کتاب چنین آغاز می شود: «برای درک انگیزش چندین کلید ضروری وجود دارد. این نکات شامل موارد زیر هستند:
1.انگیزش مثبت یا منفی، نیرویی است که ما را به عمل وا میدارد.
2. درک انگیزه اصلی قبل از هر عملی، کلیدی برای انگیزه بخشیدن به هرکسی از جمله خودتان است.
3.هر انگیزهای برای عمل از نیاز و اشتیاق ما برای ارضای آن ریشه میگیرد.
4. انگیزهها به اشکال زیادی وارد میشوند و در سراسر زندگیمان تغییر میکنند.
5.انگیزهها میتوانند در طول یک فعالیت تغییر کنند.
6.برای ایجاد انگیزهای قوی، باید پاداشتان برای انجام رفتاری، به طور مستقیم با انگیزهی آن رفتار پیوند بخورد.
7.انگیزش اغلب نتیجهی شرطیسازی اجتماعی و تجربه است.
8.انگیزش تشویق کسی به عملی است که نیاز به انجام آن دارد، اما ممکن است نتواند بهتنهایی شروع به پیشرفت کند. اما شکلی از انگیزش وجود دارد که غیرهوشمندانه و منفی است و درواقع نوعی فریبکاری است. در انگیزش مبتنی بر فریبکاری، فردی را ترغیب به انجام کاری میکنید که توان آن را ندارد.
9.زمانی که میخواهید به خودتان یا دیگران انگیزه بدهید، از انگیزهدهندههای منفی زیر اجتناب کنید: فریبکاری، خشم، طمع، پول، خودخواهی، حسادت، انتقام، غرور، ناامیدی، سرکشی، خیانت، کنترل و ترس.»